Hardlopen is een ideale sport om zelfstandig uit te voeren op de momenten waarop je dit zelf wenst. Daarom past deze sport ook helemaal binnen Topfitte, omdat topfitte zich richt op de zelfstandige sporter. Hardlopen en jezelf ontwikkelen op dit gebied lijkt in eerste instantie een eenvoudig en soms zelf saai. Het is echter meer dan je schoenen aantrekken een stukje joggen. Er zijn om te beginnen verschillende type trainingen die qua duur en intentietijd enorm van elkaar verschillen. Daarnaast zijn zaken als beenspieroefeningen en de juiste voeding en rust van belang.

Verschillende trainingsvormen

Er zijn verschillende trainingsvormen die je kunt gebruiken zodra je progressie wilt boeken. iedere training heeft verschilt qua intensiteit en qua duur. Daarnaast dienen de verschillende type trainingen ook allemaal een ander doel. Zo heeft een intervaltraining een ander doel dan een duurloop.

Oefeningen voor hardlopen

Naast hardlopen middels één van de verschillende trainingsvormen zijn hardloopoefeningen belangrijk. Deze oefeningen zorgen voor stabiliteit en kracht. Via topfitte vind je met name oefeningen waarvoor je zo min mogelijk of zelfs geen materialen aan hoeft te schaffen. Hier vind je prettige rekoefeningen en uitdagende krachtoefeningen voor hardlopers. Tevens vind je hier warming up tips en techniek oefeningen voor hardlopers.

Hardloop tips vanuit boeken over hardlopen

Er zijn veel boeken geschreven over hardlopen. Deze boeken staan veelal vol met tips en hardloopschema’s. Op de pagina hardloopboeken vind je een selectie hardloopboeken. deze boeken zijn naast een plezier om te lezen uiterst waardevol. Door bewust te zijn van het geen wat je doet zullen je prestaties verbeteren. Op het moment dat je bewust traint verminder je de kans op blessures.

Over de pagina hardlopen

Via deze pagina geeft topfitte je inzicht in trainingsvormen, hardloop oefeningen en de meer praktische informatie. Regelmatig wordt deze pagina vernieuwd en worden er extra onderdelen en inzichten toegevoegd die een betrekking hebben op hardlopen.